ledenvergadering besluit tot fusie met Stad en Ommeland

Tijdens de Algemene Leden Vergadering van Gezond Verstand Haren is door de leden besloten om de leden van de onafhankelijke partij Stad en Ommeland voor te stellen om een fusie aan te gaan met deze partij per 1/1/19.

De partij GVH wordt in verband met de gemeentelijke herindeling van rechtswege opgeheven per 31/12/18.

Voorzitter Pieter Jan Jansen: “Het is jammer, wij wilden deze herindeling niet, maar er is nu een andere werkelijkheid. Willen wij onze inwoners nog goed kunnen vertegenwoordigen, dan zullen wij dat samen met gelijkgestemden moeten doen. Gezien de prima samenwerking in het verleden met de Stadspartij en Algemeen Belang Ten Boer (nu Stad en Ommeland) is het een logische stap om na de herindeling samen verder te gaan.”

Meinard Wolters, fractievoorzitter GVH :”We zijn het eigenlijk moreel verplicht aan Haren, Glimmen,Onnen en Noordlaren om de komende jaren scherp te kunnen controleren hoe de nieuwe gemeente met de dorpen omgaat. Wij brengen de kennis van al wat leeft in Haren en de buitendorpen mee en willen er alles aan doen om onze voorzieningen, ondernemers en identiteit te behouden. Daarbij hebben we het gevoel dat Stad en Ommeland de enige partij is die echt interesse heeft in onze inwoners. Ze zijn net als GVH onafhankelijk en zoals u weet heeft Haren het niet echt moeten hebben van de gevestigde partijen in de laatste jaren.

Stad en Ommeland heeft volgende week haar Algemene Leden Vergadering waar zij haar kandidatenlijst zal vaststellen.

Of daar ook kandidaten van GVH op staan? “ Het zou zomaar kunnen’, zegt Wolters, hoe meer volksvertegenwoordigers uit de dorpen in de nieuwe gemeente, hoe beter het is. Maar het is aan de leden van Stad en Ommeland om daar wat over te zeggen, zij beslissen over de lijst.